foto

Bekijk hier het startbestand.

 1. Snij de voeten onderaan weg.
 2. We gaan de kleuren meer energie geven en contrast zichtbaar maken: De belichting - 0,35 verminderen zo worden de kleuren rijker en verhoog het Contrast met + 26
 3. Bij een foto met fel licht en veel kleur is het vaak goed om de schaduwen + 47 ook te verhogen.
 4. Door de witte tinten -22 te verlagen worden de kleuren dynamischer. De zwarte tinten worden met -15 gereduceerd om meer details in de rok zichtbaar te maken.
 5. Gebruik vignet om de aandacht meer naar het onderwerp te vestigen. We gaan de helderheid +5 verhogen via Effecten. Pas hier mee op, ik ga nooit hoger dan 10 of het wordt te cartoonachtig. Als je een onderwerp hebt centraal en niet te dicht tegen de rand is het ideaal om het vignet aan de randen te verdonkeren tot bv. -30.
 6. Soms is het gezicht of omgeving minder scherp, dit kunnen we verhelpen met verscherpen onder Details. Ik gebruik bij scherpte waarden tussen 55 en 70. Meer vind ik overdreven.
 7. Verwijder de lensvervormingen voor een meer natuurlijke foto via Optica > Lenscorrectie inschakelen.
 1. De rechterkant van haar gezicht is in de schaduw en gaan we lichter maken. Verhoog de helderheid + 0,75
 2. Maak de schaduwen + 100 alles wordt vele lichter. De witte tinten verminderen met -42. Verdonker de zwarten tinten met -30, ze worden dan intenser en minder melkachtig.
 3. Maak de blauwe tinten donkerder: Verminder de Luminanitie naar -50 bij de kleurmixer > kleur blauw.
 4. Via Effecten > Nevel verwijderen verminderd de melkachtige look nog meer.
 5. De foto heeft nog een blauwe ondertoon, we gaan bij Gesplitste tonen geel toevoegen bij de schaduwen. Sleep ook de Schaduwen naar hooglichten.

Facebook-omslagfoto

Maak een facebook-omslagfoto voor het reisbureau Tui.

Zoek een leuke vakantiefoto die jij ook zelf hebt gemaakt (of familielid). Begin eerst de belichting aan te passen, dan de kleuren verfijnen en nadien effecten toevoegen zoals verscherpen en contrast verhogen.

Plaats in Photoshop in het formaat 1640 x 924 pixels. Verwerk het logo in je beeld zoals in de voorbeelden hieronder.