Opdrachten: Film

Laat je filmen als je stapt, tijdens het filmen start je en stop je met een stilstaand beeld. In After Effects gaan we hier je voornaam bij plaatsen.
Bouw een multimedia-film waarin je jezelf voorstelt. Werkgevers ontvangen tientallen cv's voor dezelfde vacature, en bijna allemaal zijn ze op dezelfde manier opgebouwd. Een filmpje geeft je de kans om je kwaliteiten op een originele manier in de verf te zetten”. In een filmpje kan je je persoonlijkheid, talenten en motivatie beter uitspelen. Je kan de werkgever overtuigen met je aanstekelijk enthousiasme.” Hou je boodschap kort maar krachtig. Een filmpje van meer dan een minuut is niet aangewezen. Kies een locatie waar je je goed bij voelt. De living of je kamer kunnen gerust. Zorg er wel voor dat er niet te veel achtergrondlawaai is. Check achteraf of je verstaanbaar bent.

Wat moet je zeggen in zo’n filmpje?

Weet je niet goed wat te zeggen, probeer dan een antwoord te geven op deze vragen:
  • Welke soort job zoek je en in welke sector wil je graag aan de slag?
  • Wat heb je gestudeerd?
  • Welke professionele ervaring heb je?
  • Wat zijn je sterke punten?
  • Krijg je niet alles gezegd? Geen nood. Ook als je een filmpje gemaakt hebt, stuur je best nog altijd je volledig cv mee in sollicitaties.
Na een goed doordacht idee schetsen we weer eerst een storyboard.

Waar let je het best op als je zelf in beeld komt?

  • Het spreekt voor zich dat je er best netjes uitziet. Neem een deftige trui of hemd uit de kast. Maar kleed je ook niet te stijf, het is ook belangrijk van sympathiek over te komen.
  • Probeer jezelf te blijven en spontaan over te komen. Glimlach af en toe, lees je tekst niet af en hou oogcontact door in de camera te kijken. Werk je met een webcam? Probeer hem op ooghoogte te hangen en niet bovenaan je computerscherm, want dan lijkt het alsof je boven de kijker heen kijkt.
  • Verzorg je taal en vermijd dialect.

Kijk hoe anderen het doen.

Je hebt vast al vaker video’s van collega’s, concurrenten of heel andere ondernemingen gezien. Bekijk die goed. Beschouw ze als voorbeelden hoe het kan of niet kan, moet of niet moet. Bekijk nog aantal voorbeelden onder: http://sollicitatieinfo.nl/videosollicitatie/voorbeelden/