Werk je website uit in Bootstrap Studio. Dan kan je werken met het grid-systeem Bootstrap (gebaseerd op 12-kolommen). Meer uitleg zie https://www.w3schools.com/bootstrap5

Bootstrap Studio

Jullie mogen als leerling gebruik maken van de software Bootstrap Studio. Je zal hiervoor een bevestiging krijgen op jullie schoolmail voornaam.familienaam@richtpuntninove.be

 1. Het Bootstrap Studio-venster is onderverdeeld in een aantal functionele gebieden:
  1. Componentenpaneel – Het bestaat uit de tabbladen Studio en Online . Bevat alle beschikbare componenten die u kunt slepen en neerzetten op het werkgebied (6) en het overzicht (2).
  2. Overzichtspaneel – Het geeft u een snel overzicht van alle componenten op de pagina. Componenten kunnen hier worden gesleept en opnieuw worden gerangschikt.
  3. Editorpaneel – bevat HTML- en Stijlen-tabbladen. U kunt erop klikken om het uit te vouwen en het los te koppelen als een apart venster.
  4. Ontwerppaneel - bevat alle pagina's, CSS, SASS-bestanden en afbeeldingen van uw ontwerp. Wanneer u dubbelklikt, worden pagina's geopend in het werkgebied (6) en andere middelen - in het Editor -paneel (3).
  5. Optiepaneel – toont de opties van de geselecteerde component(en) en geeft u eenvoudige visuele aanpassingsbedieningen.
  6. Het werkgebied - hier ziet u een voorbeeld van de pagina, kunt u componenten slepen en neerzetten en tekst bewerken.

  U kunt meer over de panelen leren door enkele van onze tutorials in de hoofdnavigatie te volgen.