/ augustus 1, 2017/ actua, T-shirt, textiel

Vorige week kreeg Ine een nieuw huisdiertje “Snuffie” genaamd. Via vrienden die kleine konijntjes hadden. Normaal zijn het de kinderen die je oren afzagen maar ik heb altijd een zwak gehad voor kleine diertjes…wie niet ūüėČ

Als kind heb ik zelf altijd een dwergkonijn gehad en laat ik zeggen dat ze niet dwerg blijven.

Na de installatie van het konijn hebben we een foto opname gehouden. Ik had juist een zomerkleedje gekocht in de JBC en wou dit wat opvrolijken. Ze vertrok binnen 5 dagen met de papa naar Kroati√ę en dan hoefde ze maar naar haar kleedje te kijken en was ze in gedachte bij Snuffie.

Even uitrekken voor de foto opname

Gekozen foto in Photoshop uitgesneden

De foto heb ik afgewerkt in Illustrator. Ik plaats de twee kleuren en het konijn met blaadjes en bloem op aparte lagen (3). Selecteer eerst de laag groen en kies bij het opslaan voor de optie Exporteren > AutoCAD-uitwisselingsbestand (*.DXF) bestand. Doe hetzelfde voor de grijze tekst en de omtreklijn van het konijn. Deze extensie is ideaal om in Silhouette Studio te openen en werkt als snijlijn.

Het konijn sla ik op als een .TIF bestand voor de ideale drukkwaliteiten. Open de software Silhouette studio en importeer konijn.tif. Plaats de registratietekens (Type 1: Cameo) aan en druk op het print icoon. Ik kies onder de printopties bij mediumtype voor Matglans Foto papier en hoge afdrukkwaliteit.

Het papier waarop ik afgedrukt heb is ‘Silhouette Printable Heat Transfer Sheet Dark‘. Ik had eerst de lichtere versie gekozen met ander soort printpapier ‘HP Iron-on Transfers’ Het was veel te transparant en de lijnen kwamen erdoor. Printkwaliteit zeker even goed maar enkel goed voor op witte of lichte pastelkleuren te gebruiken.

Tip: Je moet je afbeelding en tekst niet te spiegelen bij het papier van Silhouette. Bij de HP printpapier wel.

Plaats de printversie in de cameo en klik op laden. Kies het juiste papier materiaal, weer ‘Silhouette Printable Heat Transfer Sheet Dark’ en ik stel het mesje in op Automatic Blade. Stuur naar de silhouette.

Plaats het uitgesneden vel met de afbeelding naar boven op je stof en druk 20 seconden aan. Het resultaat ziet er zo uit:

 

 

De kleur teksten zijn uitgesneden op Flexfolie (easyweed). Doe de overtollige resten weg van de drager, ook wel pellen genoemd.

Tip:  Ik leg altijd een stukje plakband omgekeerd naast me zodat de kleine stukken die blijven kleven op het pennetje eenvoudiger te lossen.

Positioneer de heat transfer met de lijmlaag op uw textiel (plastiek drager naar boven). Pers gedurende 5 seconden met de transfer pers op medium druk en 150 graden (flex) en 160 graden (flock). Verwijder de drager na circa 5 seconden en pers nog eens circa 15 seconden.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*