Bekijk hier het startbestand.

 1. Het eerste dat we in een foto aanpassen is het belichtingsniveau. Verhoog de belichting + 0,47, hooglichten op + 12, witte tinten + 17.
 2. Nu de donkere delen verhogen met schaduwen + 29 en zwarte tinten -12.
 3. Nu gaan we de kleuren verfijnen. Het vinden van de juiste witbalans is niet eenvoudig. Experimenteer bij Temperatuur. Slepen naar links maak je de afbeelding koeler, sleep naar rechts en de kleuren worden warmer. In het midden is het goed (5300K).
 4. Verhoog levendigheid met + 6 om doffe kleuren levendiger te maken, verhoog ook de verzadiging met + 15.
 5. Verhoog het contrast nog met + 18 en bij Effecten > helderheid met + 9

Om het contrast te verhogen bij de lichtste en donkerste kleuren wordt vaak bij Curve een S-vorm gemaakt zoals hieronder:

Bekijk hier het startbestand.

 1. Licht: Verhoog de belichting (+0,81)
 2. Witte tinten: Hierdoor hebben we de witte vacht te licht gemaakt, met de optie Witte tinten verdonkeren we deze weer (-30)
 3. Zwarte tinten: Verminder ook de zwarte tinten (-30)
 4. Bekijk onderaan via het switch-icoon het verschil voor en na.
 5. Bij de blauwe tinten gaan we de verzadiging verminderen onder Kleur > Kleurmixer. Selecteer de kleur blauw (niet Cyaan).
 6. We gaan de achtergrond temperen. We gaan de achtergrond donkerder maken met drie lineaire verlopen. Selecteer het lineair verloop-gereedschap. Sleep het eerste verloop onderaan om dit te verdonkeren (tot aan de kin).
 7. We gaan 3 verlopen maken:
  • Verloop 1: Reduceer de Belichting, pas op niet teveel of het wordt troebel. Verminder nu de hooglichten (-100). Doe hetzelfde voor de witte tinten (-100).
  • Verloop 2: Sleep nu een schuin verloop zoals in het voorbeeld. Verminder de belichting (-0,95).
  • Verloop 3: Sleep nu een schuin verloop zoals in het voorbeeld. Verminder de belichting opnieuw (-0,95).
 8. Laten we nu textuur toevoegen, klik nu op bewerken > Effecten. Verhoog textuur (+29). ls laatste gaan we de randen verdonkeren, verlaag Vignet.

Instagram-advertentie

Maak nu zelf een paar foto's van je huisdier of van iemand die je kent die een huisdier heeft. Verbeter de kleuren in lightroom.

We importeren later de foto in Photoshop, het formaat is een vierkant 1080 x 1080 pixels. Plaats het logo van het merk erbij + zak met voeding.

Extra: Plaats er paar grafische elementen bij zoals in de voorbeelden hieronder.